Dinamik bir internet sitesi yapmak, dinamik bir alt yapı gerektirmektedir. Bu dinamizm, programlama dilinin fonksiyonları ile sağlanır. wordwrap() fonksiyonu bu fonksiyonlardan biridir. Bir değeri belirli uzunlukla bölme işlevini görmektedir.
Sosyal paylaşım sitenizdeki üyeler, o an ki durumlarını ileti haline getirebilecekleri alana diledikleri uzunlukta yazı yazmak isteyeceklerdir. Fakat siteyi tasarlayan kişi olarak bu bölüme belirli bir genişlik ve yükseklik ayırmak ve ölçülendirmek zorundasınızdır. Bu durumda üyelerin yazdığı yazıları, sitenin kendi ölçüleri doğrultusunda wordwrap() fonksiyonu ile bölerek tablo genişlemesinin ve site içerisindeki kaymalarının önüne geçmiş olursunuz. Aksi halde satır kaymaları ve tablo yapısında bozulmalar görülecektir.
Karakter Katarı, bölünecek olan verinin yerini göstermektedir. Bölme sayısı, bölünecek olan karakter katarının, kaç basamak sonra bölünmesi gerektiğini belirtir. Bölme sonundaki satır sonu karakteri ise isteğe bağlı olarak belirtilir ve her bölünen satır sonuna konulacak olan değeri belirtir. Bu genelde – ya da br tarzı değerler olur. Zira satır sonu bu iki değerle biter demek pek de yanlış olmayacaktır.
Bölmek parametresi, TRUE değeri alırsa, bölünecek olan karakter katarının bölme sayısı kadar basamak bölmek tek kural olmaktadır. Kelimenin yapısını bozmak pahasına kelimeyi bölecektir.
Yukarıdaki örnek, wordwrap fonksiyonu ve parametrelerini göstermektedir.
Ekran Görüntüsü
Bu uygulamanın demo görüntüsünü incelemek için buraya tıklayınız.
My Name is A. Gokhan SATMAN, and I am a software engineer, Author and game developer. gokhansatman.com
Comment:*
Nickname*
E-mail*
Website
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
7 − dört =
CAPTCHA (Şahıs Denetim) Kodu *