Hepimizin yıllar önce, bazılarımızın da halen severek oynadığı dünyanın en çok oynana ve en eski dijital oyunlardan biri olan PacMan‘in yaratıcısı Japon iş adamı Masaya Nakamura hayatını kaybetti.
PacMan
Wikipedia üzerinde PacMan oyunu şu şekilde tanımlanmıştır:
Pac-Man’de oyuncu, bir labirent içerisinde hareket ederek sarı diskleri bitirmeye çalışır. Hedefi hayalet ve canavarlardan kaçarak tüm küçük diskleri toplamak olan oyuncu, tüm diskleri topladığında diğer aşamaya geçer. Labirent üzerinde beliren meyveleri toplamak oyuncuya fazladan puan kazandırır. Büyük sarı diskleri aldığında, canavar ve hayaletler maviye dönüşür ve bir süreliğine yenilebilir duruma gelirler.
CnnTurk haberine göre:
Bir kuşağın video oyunlarla tanışıklığı PacMan ile başlamıştı. En tanındık arcade oyunlarından biri olan Pac-Man’in babası Masaya Nakamura, 91 yaşında hayatını kaybetti. Nakamura, Japonyalı firma Namco’yu 1954 yılında kurmuştu ve bu firma, bir mağazanın çatısında iki mekanik at ile yola başlasa da, hızlı bir şekilde oyun salonları ve eğlence parklarının öncülüğünü yapmaya başladı. Firma, 1980 yılında Pac-Man’i yayınladı ve oyun, Guinnes Dünya Rekorları Kitabı’na en başarılı jeton ile çalışan oyun olarak giriş yapmayı başardı. Oyun, Toru Iwatani adlı genç bir Namco çalışanı tarafından geliştirildi. Efsaneye göre Iwatani, yemek üzerine bir oyun kurmak istedi ve Pac-man, bir dilimi kesilmiş bir pizza.
Bir kuşağın video oyunlarla tanışıklığı PacMan ile başlamıştı. En tanındık arcade oyunlarından biri olan Pac-Man’in babası Masaya Nakamura, 91 yaşında hayatını kaybetti.
Nakamura, Japonyalı firma Namco’yu 1954 yılında kurmuştu ve bu firma, bir mağazanın çatısında iki mekanik at ile yola başlasa da, hızlı bir şekilde oyun salonları ve eğlence parklarının öncülüğünü yapmaya başladı.
Firma, 1980 yılında Pac-Man’i yayınladı ve oyun, Guinnes Dünya Rekorları Kitabı’na en başarılı jeton ile çalışan oyun olarak giriş yapmayı başardı.
Oyun, Toru Iwatani adlı genç bir Namco çalışanı tarafından geliştirildi. Efsaneye göre Iwatani, yemek üzerine bir oyun kurmak istedi ve Pac-man, bir dilimi kesilmiş bir pizza.
My Name is A. Gokhan SATMAN, and I am a software engineer, Author and game developer. gokhansatman.com
Comment:*
Nickname*
E-mail*
Website
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
üç + dokuz =
CAPTCHA (Şahıs Denetim) Kodu *