Unity3D

Merhaba,
Bu yazıda, sizlere oldukça gelişmiş bir game engine (oyun motoru) olan Unity3D ile ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum. Sonraki yazılarda örnek uygulamalar ve tutorial tarzında paylaşımlarda bulunmayı planlıyordum. Dolayısıyla Unity3D ile ilgili bazı genel bilgiler vermenin yararlı olacağını düşünüyorum.

Unity3D tam olarak nedir?
Unity3D, gelişmiş bir oyun motorudur. Birçok yararlı özelliğinin olmasının yanında, en can alıcı kısmı, geliştirilen oyun ya da oyunların bilgisayara kurulum zorunluluğunu ortadan kaldırmasıdır. Örneğin windows işletim sistemi için geliştirilen bir oyun, .exe formatlı bir dosya ile tek komut sonrası açılabilmektedir.

Unity3D Game Engine

Diğer önemli bir özellik ise, bir çok farklı platformda çalışabilir dosya formatları oluşturmasıdır. Windows, Android, Linux, Web iOS, Wii, PS3 ve Xbox 360 şimdilik aklıma gelenleri.

Unity3D, içerisinde fizik motoru ve animasyon editörü gibi iki önemli özelliği gelişmiş halde sunmaktadır.

Unity3D oyun motorunda oyun tasarlarken, programcı kodunu, Java Script, C# ve Boo programlama dillerinden dilediğiyle yazabilmektedir. Kendi içerisinde oluşturduğu kütüphanesini, bu 3 programlama dilinde yazma imkanı vermektedir. Unity3D kurulumuyla birlikte gelen kod editörü, bu 3 programlama dilini yazmak için oldukça gelişmiş bir editör olarak tanımlanabilir.

Unity3D oyun motorunu kendi web sitesinden indirebilirsiniz. Sistem gereksinimleri ve versiyon notları ilgili link üzerinde mevcut. Hali hazırda V3.5.6 versiyonu bulunmaktadır. Free versiyonu bir çok özelliği barındırmaktadır. Bu bilgileri yine aynı adresten izleyebilirsiniz. Ancak Bu özellikler yetmez ise Unity3D PRO versiyonunu indirmek için 1500$ gözden çıkarmanız gerekmektedir.

Şu bilgiyi de vermeden geçemeyeceğim, Unity3D oyun motoru, bilgisayarınızın donanım gereksinimleri olarak sizi pek zorlamaması açısından da oldukça kullanıcı ve geliştirici dostudur.

Unity3D PRO versiyon ve diğer bilgiler.

Yapılmış profesyonel oyun listesi

Phpservisi.com Unity3D yazıları listesi

Unity3D oyun motoru ile ilgili diğer faydalı yazılarda görüşmek üzere!

Yorum yaz

0 Yorum

Henüz yorum yok

Tartışma başlatabilirsin.

Yorum ekle

*